Clean up 2010: Bumfights

Geen enkel tv programma is zo in mijn kleren blijven zitten afgelopen jaar als de uitzending Inbox, een duidingsreportage magazine op VTM!
Bumfights, bleek een film te zijn, gemaakt door jonge cineasten uit San Diego waarin ze dakloze (alcoholiekers) uitdagen om te vechten tegen elkaar, of om met hun hoofd tegen een muur te lopen, of allerlei andere pijnlijke en geweldadige stunts te laten uitvoeren.
Tegen vergoedingen natuurlijk, als daar zijn: alcohol of een beetje geld voor ...nog meer alcohol.
Eén van de 'hoofdrolspelers' liet zelfs tijdens het draaien de naam van de film op zijn voorhoofd tatoueren, hijzelf was te zat om te weten wat hij aan het doen was.
Een ziekelijke reportage tot gevolg, die lang is blijven nazinderen.
Is dit de wereld waarin we terecht komen?

Uit Wikipedia: De eerste film, Bumfights: A Cause for Concern, was geproduceerd door Ryen McPherson, met zijn vrienden Zachary Bubeck, Daniel J. Tanner en Michael Slyman, als Indecline Films. Vlak nadat de verkoop explosief toenam verkochten ze de rechten aan twee investeerders die nog drie vervolgfilms uitbrachten. In april 2006 spraken de vier oorspronkelijke filmmakers af om geen delen van Bumfights meer te maken en ook de gemaakte films niet meer te verspreiden.

Helaas inspireerde de oorspronkelijke film, en vooral het grof verdiende geld vele anderen om hetzelfde te doen, met nog meer zinloos geweld en vernederingen tot gevolg. Degoutant.


No comments:

Post a Comment